Nieuws


Vele honderden Nederlanders zullen dit jaar het slachtoffer worden van diefstal van hun ski’s of snowboards. Er worden steeds vaker ski’s en snowboards gestolen door bendes die vooral in het dal de betere en nieuwere ski’s en snowboards stelen. Ook je gehuurde ski’s moet je goed in de gaten houden, want bij diefstal kan de verhuurder je aansprakelijk stellen (lees daarvoor de voorwaarden goed door).

Wat kan je er tegen doen?

  • Zet je ski’s niet bij elkaar in het rek, maar wissel één ski met een van je skigenoten en zet deze in een ander rek.
  • Zet je ski’s of snowboard op slot. Bijvoorbeeld met een slot van Safeman, die te koop is voor € 21,95 bij Decathlon en Intersport of via safeman.nl
  • Zet je ski’s of snowboard in het zicht.
  • Huur een kluis.

Er worden steeds vaker ski’s en snowboards gestolen


Wat is de apres ski hit van 2018? Het lijkt erop dat veel hits uit afgelopen jaren ook dit jaar veel gedraaid worden. Om alvast in de stemming te komen hebben we op Youtube een afspeellijst samengesteld met nieuwe en oude hits. Voor tijdens een feestje of onderweg in de auto.

 

Apres ski hits


In Duitsland is het verplicht om banden met winterse eigenschappen te gebruiken bij winterse omstandigheden. Vanaf 1 januari moeten de banden niet alleen maar het keurmerk M+S hebben, maar ook een alpine-symbool in de vorm van een sneeuwvlok.

Alpine-symbool

Om niet direct iedereen op te zadelen met hoge kosten voor nieuwe winterbanden, geldt er een overgangsperiode tot september 2024, meldt de NOS. Voorwaarde is wel dat de banden moeten zijn geproduceerd voor 1 januari 2018. Winterbanden die gekocht worden na die datum, moeten dus voorzien zijn van een alpine-symbool.

‘Ga je op wintersport komend seizoen, let daar dus goed op bij de aanschaf van nieuwe winterbanden’, zegt een woordvoerder van de Bovag. Uit onderzoek van die branchevereniging van garages blijkt dat 86 procent van de mensen die naar de sneeuw gaat, niet op de hoogte is van die nieuwe regels.

‘En dat kan je in Duitsland een boete opleveren van 60 tot 80 euro. Dat is misschien te overzien, maar raak je betrokken bij een ongeluk, dan kom je bij een officier van justitie toch in problemen.’

Vanaf 1 januari 2018 strengere regels winterbanden Duitsland