FIS pisteregels

Misschien ken je ze al lang, maar het kan geen kwaad om de pisteregels nog eens te bekijken en te delen. Klik op onderstaande link en je krijgt alle regels met plaatjes die alles verduidelijken op twee pagina’s. Ook leuk om eventueel met je kinderen te delen.

FIS pisteregels

Winterbanden en sneeuwkettingen

De regels voor winterbanden kunnen ieder jaar wijzigen. In Duitsland moet een winterband voortaan het sneeuwvlok symbool hebben. Als je winterbanden hebt waarop alleen een M+S-symbool staat, kun je die gewoon blijven gebruiken in Duitsland, als ze maar voor 2018 zijn gefabriceerd. Pas na 30 september 2024 worden ook deze banden niet meer als winterbanden beschouwd.

Voor meer informatie over winterbanden en sneeuwkettingen per land klik hier.

Skistokken

Wat is het nut van skistokken?

Een goede stokinzet is een belangrijk onderdeel van een goede skitechniek. Vooral bij korte bochten en steilere afdalingen zorgt de stokinzet voor ritme en balans. Het prikken ondersteunt je hoogbeweging en zorgt voor een gemakkelijkere kantenwissel.

Verder kan je de stokken gebruiken om vlakke stukken te kunnen overbruggen, je skibinding te openen, af te remmen bij de skilift en steun te geven op een steilere helling als je je ski’s weer aan moet doen.

Wat is juiste skistokken lengte?
De juiste lengte van de skistok kan je bepalen door je elleboog strak langs je lichaam in een hoek van 90 graden te houden. Meet de afstand van de vloer tot de onderkant van je hand en tel hier 5 centimeter bij op.

Voorkomen van een skiduim

Een skistok doe je als volgt aan je hand:

Bij een val is een veel voorkomende blessure een skiduim. De enige zekere manier om een skiduim te voorkomen is de stokken niet vast te maken aan je hand en los te laten als je valt. Dit betekent wel dat je na een val misschien een behoorlijk stuk omhoog moet klimmen om je stokken weer op te halen.

Leki heeft skistokken met kliksysteem dat ervoor moet zorgen dat je minder snel een skiduim oploopt.

Après skistokken

Met Après Skistokken hoef je nooit meer een drank flacon mee te nemen en hou je ruimte in je ski jas over. De skistokken worden met een klein trechtertje geleverd zodat je ze makkelijk kan vullen met je favoriete sterke drank. Ze kosten ongeveer € 65,-.