Skistokken

Wat is het nut van skistokken?

Een goede stokinzet is een belangrijk onderdeel van een goede skitechniek. Vooral bij korte bochten en steilere afdalingen zorgt de stokinzet voor ritme en balans. Het prikken ondersteunt je hoogbeweging en zorgt voor een gemakkelijkere kantenwissel.

Verder kan je de stokken gebruiken om vlakke stukken te kunnen overbruggen, je skibinding te openen, af te remmen bij de skilift en steun te geven op een steilere helling als je je ski’s weer aan moet doen.

Wat is juiste skistokken lengte?
De juiste lengte van de skistok kan je bepalen door je elleboog strak langs je lichaam in een hoek van 90 graden te houden. Meet de afstand van de vloer tot de onderkant van je hand en tel hier 5 centimeter bij op.

Voorkomen van een skiduim

Een skistok doe je als volgt aan je hand:

Bij een val is een veel voorkomende blessure een skiduim. De enige zekere manier om een skiduim te voorkomen is de stokken niet vast te maken aan je hand en los te laten als je valt. Dit betekent wel dat je na een val misschien een behoorlijk stuk omhoog moet klimmen om je stokken weer op te halen.

Leki heeft skistokken met kliksysteem dat ervoor moet zorgen dat je minder snel een skiduim oploopt.

Après skistokken

Met Après Skistokken hoef je nooit meer een drank flacon mee te nemen en hou je ruimte in je ski jas over. De skistokken worden met een klein trechtertje geleverd zodat je ze makkelijk kan vullen met je favoriete sterke drank. Ze kosten ongeveer € 65,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.