Vliegen met een drone tijdens je wintersportvakantie

Drone mee op wintersportvakantie

Steeds meer mensen nemen een drone mee op vakantie. Vooral samen met een Gopro heb je de mogelijkheid om je wintersportvakantie op een mooie manier vast te leggen. Radio dj Coen Swijnenberg heeft het volgende filmpje online gezet.

Regels

In alle Europese zijn de regels helaas verschillend. Verdiep je voordat je gaat altijd in deze regels, aangezien ze regelmatig worden aangepast.

In België mag je alleen met een drone vliegen van minder dan 1 kg, maximum 10 meter hoog en boven privé terrein. In Italië is 70 meter de limiet en in Frankrijk 150 meter. Je moet er uiteraard ook altijd voor zorgen dat je drone zichtbaar blijft (en dus niet ’s nachts of te ver vliegt), je geen mensen in gevaar brengt en je niet te dicht bij luchthavens vliegt.

In Oostenrijk is de regelgeving moeilijk te begrijpen. In het algemeen heb je een vergunning nodig van Austro Control, tenzij je drone een lagere bewegingsenergie heeft dan 79 Joule en lager dan 30 meter vliegt. Daarbij mag je geen mensen of eigendom in gevaar brengen. Op dit moment kan je met een DJI Spark in Oostenrijk vliegen tot maximaal 26 meter hoogte (dan blijft de bewegingsenergie onder de 79 Joule). Met deze drone kan je zeker leuke opnamen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.